čtvrtek, dubna 20, 2006

Charlottefield - How Long Are You Staying

(léto 2005, FatCat records)
UK ; post-punk

Během krátké chvilky jsem se seznámil se dvěma velmi podobnýma skupinama. O Elohymn jsem napsal minulý týden, druhá se jmenuje Charlottefield, čtveřice z Brightonu. Stejně jako Elohymn se Charlottefield těžko zařazuje do nějaké žánrové škatulky, v recenzích se však nejčastěji mluví o post-punku, oni sami pak tvrdí, že současné trendy v post-rocku je to, co jim dodává na originalitě a co je odlišuje od jim podobných kapel.

Hned svůj první vinyl vydali na známém labelu FatCat (Sigur Rós, Múm, Vashti Bunyan, Set Fire to Flames nebo Animal Collective) v roce 2002 a potom několik let asistovali pouze na několika kompilacích. Až v květnu loňského roku vydali (znovu na FatCat records) debutové album How Long Are You Staying.

Ve většině skladbách se setkáte s vokálem se skoro až screamo příchutí. Připočteme-li, že se pohybují střídavě ve vodách punkových až hardcorových, může člověk očekávat agresivní hudbu. Ale není tomu tak, neboť skladby se různě mění v tempu k math-rocku a post-rocku. A především to má vše energii, což by měla být základní složka podobných 'začínajících' kapel. V uvozovkách vzhledem k již několikaleté praxi Charlottefield. Hráli mimojiné také několikrát se 65daysofstatic a spolu se zúčastnili také letošního ročníku post-rockového festivalu(nejznámějšího a pravděpodobně i jediného, alespoň na takovéto úrovni) Rhaaa Lovely v Belgii.

Album:
Charlottefield - How Long Are You Staying (2005) (39 MB, formát wma)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home