pondělí, března 20, 2006

Microfilm - A journey to the 75th

(prosinec 2004, Rejuvenation records)
Francie ; post-rock

'Nous sommes de France, nous aimons les films, nous aimons la musique. Et nous aimons les rassembler.' Tak klidně takovým způsobem by se mohli představovat 4 hudebníci (tradiční složení ze 2 kytaristů, basisty a bubeníka) z francouzského Poitiers. A nebo 'nádherné instrumentální skladby se silným post-rockovým nádechem spojené s vysamplovanými rozhovory z francouzských filmů'. Tak by se mohli představovat také.

Je škoda, že taková poutavá hudba je mimo jejich rodnou zem prakticky neznámá. Vždyť i na internetu, kde se obvykle 'nachází všechno', jsem našel pouze jednu jedinou recenzi alba v angličtině (oproti asi 20ti ve francouzštině). Microfilm proto plně splňuje kritérium, které jsem si předsevzal před založením tohoto blogu, tedy představovat podobné kapely. Většina skladeb má vcelku rychlé tempo, takže se není třeba obávat avantgardních vyhrávek ve stylu A Silver Mt. Zion. A citace z filmů nejenže občas působí jako náhražka chybějícího zpěvu, ale především dodávají Microfilmu nepopsatelnou poetickou atmosféru.

Když jsem se ptal jednoho člena Microfilmu, z jakých filmů že to vlastně používají hlášky a zdalipak to má něco společného s číslem 75 z názvu alba, nedozvěděl jsem se prakticky nic. Ano, citace jsou ze starých francouzských filmů a seriálů, ale konkrétně už si už nikdo nepamatuje z jakých. A číslo 75 pouze symbolizuje název domu, ve kterém album nahrávali. Pokud se mezi vámi náhodou najde nějaký velký filmový znalec a podaří se mu filmy rozpoznat, nechť se neváhá ozvat, nějaká odměna ho určitě nemine :)

Ukázky:
Microfilm - Secret Camera (10 mb)
Microfilm - Margaret on the Rocks (7,5 mb)

3 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Mno todle teda musím pochválit

konečně pár slov v češtině o tédle skvělé kapelce

7:07 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Excellent, love it! 6620 ringtone Horse shoe shelves

4:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Very nice site! Cyber pharmacy xenical stories 1997 t heater core vitamin b12 high blood pressure buy fiorinal online no prescription Definition of spam blockers Outdoor reclining lounge chair Penis break Cheap recreational vehicle insurance policy

10:40 dop.  

Okomentovat

<< Home